Ben jij een (overbelaste) superheld?

Zoveel mogelijk rollen vervullen en overal goed in moeten zijn. Als je een superheld probeert te zijn ligt een burn-out op de loer...

Ben jij een (overbelaste) superheld?

Ik zie ze vaak: vrouwen die proberen een superheld te zijn. Ze willen niet alleen zoveel mogelijk taken en rollen vervullen, maar ze willen er ook nog heel goed in zijn. Dus niet alleen perfectionistisch wat hun werk betreft, maar ook in het huishouden, de opvoeding, hun relaties, de invulling van vrije tijd, noem maar op.

Deze vrouwen zeggen geen ‘nee’, ook al lopen ze op hun tandvlees. Ze staan altijd ‘aan’. Hulp vragen voelt als falen. En als het niet lukt om alles volgens hun eigen megahoge standaard te doen, zijn ze ontevreden met zichzelf, schamen ze zich of voelen ze zich schuldig. Want wat ze ook doen, het is nooit genoeg.

Niet gek dat ze zich vaak overbelast voelen, of op het randje van een burn-out.

Ik weet daar alles van, want ik was ooit ook zo'n vrouw. Ik definieerde competentie als 'alles perfect doen'. Pas dan kon ik tevreden met mezelf zijn.

En dat was dus precies nooit.

Gelukkig heb ik ondertussen heel veel waardevolle lessen geleerd. Met vallen en opstaan, maar oh, wat ben ik er blij mee! Welke lessen dat zijn kun je lezen in mijn blog: https://www.kappacoaching.nl/post/supervrouw

En jij? Welke les zou jij willen leren?

Geplaatst op vrijdag 24 december 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Arnhem. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.