Ophouden met die flauwekul!

Zeg jij vaak negatieve dingen tegen jezelf? Lees wat je daar aan kunt doen.

Ophouden met die flauwekul!

OPHOUDEN MET DIE FLAUWEKUL!

Ik heb het een paar dagen bijgehouden. Dit hebben vrouwen tegen zichzelf gezegd:

Ik ben ook zo stom!

Dat lukt mij natuurlijk nooit

Dat zou ik nou toch eindelijk wel moeten weten

Ik leer het ook nooit!

Wat ben ik toch een loser!

Wéér niet afgekregen. Een lui monster ben ik.

En dan zijn dit de dingen die ze hardop tegen mij hebben durven zeggen, hè! Mag jij raden wat er zich allemaal nog meer in de hoofden afspeelt. Herkenbaar?

Als een vriendin zo tegen jou zou praten, zou je die buiten de deur knikkeren, ontvrienden en blokkeren, toch? Maar het is niet een vriendin die dit zegt, dat ben je zelf!

Als je iedere dag dit soort negatieve dingen tegen jezelf zegt, is het natuurlijk wel logisch dat je je onzeker gaat voelen en je zelfbeeld niet bepaald schitterend is. Dus kunnen we alsjeblieft ophouden met die flauwekul?

Als je iets niet zou zeggen tegen je dochter, je vriendin of iemand anders die je lief is, dan zeg je het ook niet tegen jezelf. Punt. Geen discussie over mogelijk. Heel simpel.

Hoe pak je het aan?

Zeg je iets negatiefs tegen jezelf? Merk het op en zeg (eventueel hardop) STOP! Bedenk wat je in deze situatie tegen je dochter, je vriendin, je moeder of iemand anders die je graag mag zou zeggen. Zeg dát dan tegen jezelf.

Hou vol. Blijf alert op wat er zich in je hoofd afspeelt en sta jezelf niet meer toe om op deze manier tegen jezelf te praten. Neem het jezelf niet kwalijk als het niet gelijk lukt. Zo’n gewoonte heb je niet 1,2,3 omgebogen.

Niet alleen helpt dit om stress te verminderen, maar ook je zelfvertrouwen zal er van groeien. Mooi huiswerk voor in de vakantie...

Meer lezen? Kijk op www.kappacoaching.nl/blog

Geplaatst op vrijdag 16 juli 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Arnhem. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.