Wordt 2022 JOUW jaar?

We roepen allemaal dat 2022 echt helemaal ons jaar gaat worden. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Wordt 2022 JOUW jaar?

Stel je even het volgende voor. Je zit in een overleg. Je probeert aandachtig het gesprek te volgen, maar je wordt telkens afgeleid door je eigen gedachten. ‘Zij kan altijd zo goed verwoorden wat ze vindt!’, en een vaag gevoel van jaloezie bekruipt je. ‘Oeh, dat heeft hij scherp gezien!’, en je wou dat jij degene was geweest met die observatie. ‘Wat heeft zij toch fantastisch haar!’, en onbewust voel je even aan je eigen lokken. ‘Hij heeft zoveel ervaring!’, en je voelt je weer even de junior-werknemer.

Jezelf continu vergelijken met anderen. Misschien ben je je er niet eens bewust van. Maar altijd ben jij degene die het slechtste uit de vergelijking komt. De ander is altijd slimmer, meer ervaren, mooier of deskundiger dan jij. En jij bent niet spontaan, deskundig, adrem, oud, jong of waardevol genoeg.

En je wéét wel dat je prima presteert, want die positieve feedback krijg je regelmatig. Maar het vóelt vaak niet zo. Je zou een vriendin van prima advies kunnen voorzien als ze met het bovenstaande verhaal bij jou zou komen. Maar voor jezelf ligt het niet zo eenvoudig. Toch?

Dat verborgen stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Je bent niet goed genoeg’, soms zachtjes, soms luidkeels roepend, laat zich niet zomaar tot zwijgen brengen. Al zeg je nog zo vaak tegen jezelf dat het onzin is, en dat je wél goed genoeg bent.

Wat zou er voor jou anders zijn als jij van binnenuit kon voelen dat je goed genoeg bent, precies zoals je bent? Hoe zou je je voelen? Hoe zou je je gedragen? Wat zou je doen? Wat zou je niet meer doen? Hoeveel meer zou je genieten?

Het schijnt erbij te horen om in januari te roepen dat het nieuwe jaar helemaal JOUW jaar gaat worden, en dat je gaat KNALLEN. En dat wens ik je ook van harte toe.

Maar als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Met andere woorden: als je niets verandert, voel je je in 2022 precies hetzelfde als in 2021. Zit je nog steeds jezelf te vergelijken met anderen en voel je je daar nog steeds rot bij. Heb je nog steeds het gevoel dat je niet goed genoeg bent en vraag je je nog steeds af of je wel aan de verwachtingen voldoet.

Als je ondertussen compleet genoeg hebt van die negatieve self talk en de vervelende gevoelens die het je oplevert, stuur me dan een berichtje. Want het kan echt: niet alleen wéten dat je goed genoeg bent, maar het ook vóelen. Zodat 2022 echt JOUW jaar gaat worden…

Geplaatst op vrijdag 14 januari 2022.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Arnhem. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.